Nye iPad’s, nye iMac 5K Retina, ny Mac Mini

Roundel_OSX_Yosemite-PRINT

Apple lagde igår aftes ud med, at snakke iOs 8 og OX X 10.10.10 Yosemite. Disse to styresystemer til hhv iPhone/iPad og Mac, kommer til, at spille sammen mere end nogensinde. Der er mange nye funktioner, som jeg ikke vil komme ind på her. Jeg vil istedet henvise til Livingsmart TV‘s danske anmeldelse, samt Peter Cohen og Rene Ritchie fra  iMore og Jason Snell’s fra Sixcolors dybdegående review.

Yosemite er gratis og er klar til download nu. På mandag skulle iOS 8.1 blive frigivet og her kommer de sidste detaljer helt sikkert på plads, så brugerne rigtig kan udnytte fordelene fra de nye styresystemer på iOs devices og Mac’s .

 

iPadAir2-iPadMini3-Lockscreen-PRINT2

Som ventet lancerede Apple friske versioner af iPad Air samt iPad Mini. iPad Air 2 og iPad Mini 3 kom børnene til at hedde. Begge modeller har fået Touch ID, for iPad Mini 3’s vedkommende, er det den eneste ændring ift den forrige model.

Den mest interessante ser derfor ud til, at være iPad Air 2. Nu ultratynd, kun 6,1 mm! Imponerende. Den har fået en hurtig A8X chip, og beholder samtidig fortsat 10 timers batteritid. Pris for iPad Air 2 er fra 3.799 og for iPad Mini 3 2.999 kr

iPadAir2-3up-PRINT

iMac blev nu til iMac Retina, med et imponerende 5K display. Det er en opløsning på 5120 x 2880, eller 14,7 millioner pixels … Med så mange pixels, kan man sagtens redigere en 4K video i FULD størrelse OG samtidig have plads til andet på skærmen. Pris fra 19.999 kr

IMac27-Yosemite-Homescreen-PRINT

Sluttelig blev Mac Mini opdateret med hurtigere indmad og prisen blev samtidig sænket. Nu kan man få en Mac fra blot 3.899. Men så skal man lige have en skærm, keyboard og mys/trackpad oveni.

MacMini-34FL_PR-PRINT

Manglede vi noget ? Mange havde håbet på en Apple TV opdatering. Den kom ikke. Jeg tror, at når Apple er klar til at lancere nyt Apple TV, bliver det med helt ny hardware samt software, der retfærdiggør en hel event for ATV alene. Næste generation ATV bliver på alle måde en revolution, mere end en evolution. Er helt sikker på, at det kommer til at ændre måden vi ser TV på ! Og det var Apple altså ikke helt klar med endnu.

Man kunne også have forventet et Cinema Display med 4K. Mac Pro , OS X Maverics og nu også Yosemite kan jo køre 4K, og her et år efter Mavericks blev sendt på gaden, har Apple stadig ikke sin egen 4K skærm. Man må se sig om andre steder, for at få 4K på sin Mac Pro

Det var alt for nu, tak fordi du kiggede med !

About Jesper Vang Skærbæk Jensen

Jesper er ejer af jsj.dk, og er den der normalt skriver. Emner kan være alt mellem himmel og jord, men har som oftest være omkring foto og en smule tech og gadget
This entry was posted in Apple, iPad, Mac. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *